Сообщение об ошибке

Notice: Undefined index: omega в функции fusion_apply_implements() (строка 278 в файле /var/www/o4ki.com.ua/sites/all/modules/fusion_accelerator/fusion_apply/fusion_apply.module).

Захист від синього випрмінення

  • Posted on: 9 August 2019
  • By: denis

Ведучі світові виробники вже приступили до випуску, лінз які знижують негативний вплив штучного синього світла. Лінзи з іноваційним покриттям яке повністю блокують найбільш шкідливу UV-радіацію в діапозоні до 420 нм одночасно пропускаючи "корисне" синє світло, дає більш чітке і глибоке сприйняття кольорів. Це означає, що такі лінзи на 100% захищають око в діапозоні від 400 нм до 450 нм та пропускають тільки "корисне" синє світло, необхідне для збереження природної передачі кольорів.
Спеціальне покриття захищає очі від небезпечного синьо-фіолетового світла, викликаючого загибель клітин сітківки ока та пропускає синє-блакитну частину спектру, необхідну для гарного самопочуття людини та регулювання його "Біологічного годинника". Дозволяє знизити результат негативного впливу синього світла, випромінюваного різними цифровими пристроями, котрі кожного дня використовують мільйони людей.

Захист від синього випрмінення (комп’ютер, сучасні гаджети, LED освітлення тощо)
В сучасному світі комп’ютер та різні гаджети інформаційних технологій, стали для всіх незамінним помічником на роботі та вдома, але користувачі, яким доводиться проводити за цими пристроями кожного дня багато часу, знають, що саме таке навантаження дуже втомлює та шкодить зору. В основному люди скаржаться на втомлення очей, подвійне зображення предметів, сльозотеча, відчуття «піску в очах», зниження зору.

Фактори які діють на це багато: незручна поза під час роботи, не дотримання зорового режиму, недостатнє освітлення, занадто кондиційоване повітря, та найголовніше ВПЛИВ СИНЬОГО СВІТЛА. Основна небезпека в цьому від штучного освітлення (енергозберігаючі лампи), рідкокристалічні монітори та інші електронні пристрої (планшети, екрани смартфонів тощо).
Повністю запобігти впливу синього світла неможливо, так як він є частиною спектра сонячного випромінювання, більш того необхідний для регулювання добових біоритмів. Але активне використання електронних гаджетів та штучне освітлення з високим спектральним змістом синього світла, збиває наш внутрішній годинник, заторможує синтез мелатоніна (гармона, який визиває сон), а це в свою чергу приводить до фотохімічним ураженням сітківки.
Для запобіганню шкоди на здоров’я своїх очей, була створена спеціальна лінза з покриттям. Якісна лінза для захисту від надлишкової дії синього світла повинна бути збалансована: зберегати світлопропускання променів з довжиною хвилі вище 460 нм для регулювання добових біоритмів, та блокувати ушкоджуючий синій спектр в діапазоні 380-455 нм. Лінза створена з спеціальним покриттям для селективного відображення синє-фіолетового світла, та потрібна для сучасної людини.
Зберегти свій зір можливо також дотримуючись наступних простих рекомендацій:

Кожні 2 години необхідно робити 15 – хвилинну перерву, яка проводиться не під час обзору новостей в соцсітях, а зробивши легку гімнастику, подивившись у вікно, порухатись.
Підвищить ергономічність робочого місця – відрегулюйте висоту та яскравість монітору, потурбуйтесь про додаткове освітлення, підберіть зручне крісло або стул.
Обов’язково користуйтесь захисними окулярами з спеціальними лінзами. Особливо не забувайте про захист очей ваших дітей, адже на їх очі особливо впливає синє світло! Рухливі ігри, свіже повітря, читання та спорт – це надійні друзі для всіх.

В наших оптиках ми пропонуємо Вам лінзи для захисту від синього світла, створені за найпередовими технологіями від провідних світових виробників.